Nieuwe versie van Simplify3D uitgebracht

3D printers halen tegenwoordig vaak het nieuws. Je kunt er in een handomdraai vrijwel elk denkbaar 3D object mee uitprinten, zo is het heersende beeld bij de doorsnee consument. In werkelijkheid ligt het iets genuanceerder. Aan de basis van elke 3D print ligt namelijk een 3D model, dat met behulp van 3D slicing software wordt omgezet tot een printbaar bestand.

Nieuwe versie van Simplify3D uitgebracht

Simplify3D 4.1 biedt veel nieuwe functies

Een van de bekendste 3D slicing programma’s is zonder twijfel Simplify3D. Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van de razend populaire software, die wereldwijd door duizenden professionals wordt gebruikt om snelle en nauwkeurige 3D prints te maken. Onlangs is er weer een nieuwe update verschenen in de vorm van versie 4.1.

Wat er nieuw is in deze versie? Van alles. De versie biedt nu ondersteuning voor nóg meer 3D printers (meer dan 50) en kenmerkt zich door uiteenlopende nieuwe functionaliteiten. Hierdoor hebben gebruikers nog meer mogelijkheden om 3D prints aan te passen aan hun individuele wensen en kleine printdetails naar eigen inzicht in te vullen.

3D printen met meerdere materialen makkelijker dan ooit

Versie 4.1 van Simplify3D maakt meer nog dan voorgaande versies optimaal gebruik van multi-extruder hardware. Hierdoor biedt het ondersteuning aan 3D printers die tot wel zes verschillende materialen tegelijkertijd printen. Ook multicolor printing wordt op deze manier beter ondersteund. Met name bij professionele ontwerpers zal deze toevoeging zeker in de smaak vallen.

Een van de grootste voordelen van Simplify3D is de mogelijkheid om enorm grote of complexe 3D modellen te verwerken. Versie 4.1 breidt deze functionaliteit alleen maar verder uit en komt bovendien met een verbeterde nabewerkingsengine. Hierdoor kunnen gebruikers nog snel last-minute aanpassingen maken voordat zij 3D modellen exporteren.

Flexibele instellingen en minder printproblemen

Wil je verschillende onderdelen 3D printen met dezelfde 3D printer? Dan zullen de multi-part sequences in Simplify3D 4.1 je zeker bevallen. In de software kun je zelf eenvoudig de printvolgorde instellen. Ook kun je bij het 3D printen van elk onderdeel andere printinstellingen hanteren. Zo heb je nauwelijks nog omkijken naar het printproces en weet je altijd zeker dat dit volgens plan verloopt.

Tot slot bevat deze nieuwe softwareversie automatische detectie van printproblemen. Dit helpt je om het aantal foutieve 3D prints zoveel mogelijk te minimaliseren en bespaart je als gebruiker veel tijd, moeite en kosten. Wat ons betreft is versie 4.1 van Simplify3D dan ook een significante verbetering ten opzichte van de eerdere versie.

Terug naar overzicht