Nieuwe 3D scanner scant juwelen in hoge resolutie

Juweliers en fanatieke hobbyisten maken regelmatig gebruik van 3D scanning. Als geen ander stellen zij hoge eisen aan de precisie van de gebruikte 3D scanner, want deze is juist bij kleine en gedetailleerde voorwerpen zoals sieraden van het grootste belang. Het Oekraïense bedrijf D3D-s komt nu met de ideale oplossing: een desktop 3D scanner speciaal voor juwelen.

Nieuwe 3D scanner scant juwelen in hoge resolutie

Kickstarter-campagne voor 3D juwelenscanner

D3D-s introduceert zijn nieuwe 3D scanner in de vorm van een Kickstarter-campagne die op het moment van schrijven nog ongeveer een week doorloopt. Het is een begrijpelijke strategie, want vorig jaar wist het bedrijf uit een Kickstarter-campagne al succesvol € 250.000 op te halen voor een 3D scanner.

De nieuwe 3D scanner van de huidige campagne is specifiek bedoeld voor juwelen en maakt gebruik van LED-technologie voor optimale scanresultaten. Het desktopformaat maakt de scanner bij uitstek geschikt voor iedereen de mogelijkheid wil hebben om sieraden locatieonafhankelijk of on the go te scannen.

Desktop 3D scanner biedt extreme scanresolutie

D3D-s verwacht veel animo voor zijn nieuwe pronkstuk en dat moet deze Kickstarter-campagne bewijzen. Belangrijk voordeel van deze 3D scanner ten opzichte van alternatieven is het feit dat hij zelfs grote voorwerpen in retina resolutie belooft te scannen. Dit resultaat wordt normaal alleen geleverd door scanners die circa vier keer zo duur zijn.

De juwelenscanner van D3D-s is voor Kickstarter-backers namelijk voor het relatief kleine bedrag van € 4.000 op te halen. De Oekraïense fabrikant zegt dat dit mogelijk is doordat het bedrijf de meeste onderdelen niet in bulk hoeft in te kopen. Hierdoor is geen grote investering nodig voor massaproductie van 3D scanners en zijn de kosten en het risico daarmee aanzienlijk kleiner.

Uiterst nauwkeurig scanresultaat bij juwelen

Juweliers kunnen hun hart ophalen aan de 3D scanner, want scannen doet hij met een verticale nauwkeurigheid van 0.010 mm en een horizontale nauwkeurigheid van 0.015 mm. De bewegende-stapresolutie is met 0.000625 mm bijna 90 keer zo hoog als die van alternatieven. D3D-s heeft de resolutie zelfs enigszins ingedamd om de scansnelheid van het apparaat op peil te houden.

Gebruikers kunnen van de 3D scanner verwachten dat hij in 7 minuten tijd een volwaardige 3D scan van een sieraad maakt. Daarmee is de machine bepaald niet de snelste in de markt, maar voor de meeste juweliers en sieradenprofessionals zal dit geen bezwaar vormen. De 3D scanner doet zijn werk, terwijl zij zelf ondertussen ergens anders aan werken.

Terug naar overzicht