Method 3D printer koppelt lage prijs aan industriële kwaliteit

MakerBot staat bekend als fabrikant van betaalbare 3D printers voor de consumentenmarkt. Dat het bedrijf zijn ambities steeds verder verlegt, blijkt uit de nieuwe Method 3D printer die een desktopprijs koppelt aan industriële printeigenschappen en een ongeëvenaarde kwaliteit. Hiermee hoopt MakerBot de markt voor met name het MKB te veroveren.

Method 3D printer koppelt lage prijs aan industriële kwaliteit

Kennis en expertise van Stratasys

Het is alweer even geleden dat we van MakerBot hebben gehoord. Na de overname door 3D printer-gigant Stratasys bleef het een tijd stil rond het befaamde bedrijf dat ooit aan de basis stond van de opkomst van open source desktop 3D printers. Toch heeft men in de tussentijd niet stilgezeten, getuige de Method 3D printer die onlangs met veel bombarie werd aangekondigd.

Volgens het bedrijf zelf luidt deze printer het begin in van een nieuw tijdperk voor MakerBot. Naast de Method lanceerde het merk de afgelopen tijd veel nieuwe materialen en een heus Method 3D printing platform. In al deze producten is de extensieve kennis en ervaring van moederbedrijf Stratasys verwerkt, wat de relatieve radiostilte van de afgelopen jaren verklaart.

3D printer speciaal geschikt voor het MKB

Hoewel de nieuwe Method 3D printer voor een relatief spotprijsje in de markt wordt gezet (circa € 7000), zullen gebruikers van desktop 3D printers wellicht hun wenkbrauwen fronsen. Met deze machine mikt MakerBot dan ook niet op de consumentenmarkt, maar op de MKB-onderneming die tegen een relatief lage prijs een compacte en industriële 3D printer van topkwaliteit wil.

Ook MakerBot zelf erkent dat een nieuwe 3D printer kopen niet zo duur hoeft te zijn, maar stelt dat de machine voor deze specifieke doelgroep en in vergelijking met andere 3D printers zijn geld meer dan waard is. Er is simpelweg nog altijd een groot verschil tussen 3D printers die aan consumenten- of juist aan industriële standaarden voldoen.

3D printing ideaal voor de verspanende industrie

De Method 3D printer is geschikt voor gebruik met de meest uiteenlopende filamentsoorten, waaronder populaire materialen als ABS en PETG. Dit levert betere printresultaten op dan de meeste desktop 3D printers, die werken met ABS-gelijkende materialen. Handig voor een focusmarkt als de verspanende industrie is dat PETG resistent is tegen vocht en chemicaliën uit koelsmeermiddelen.

Ook de specifieke printeigenschappen maken de Method 3D printer bij uitstek geschikt voor dagelijkse toepassing in het MKB. De betrouwbaarheid, het detailniveau, het gebruikscomfort en de productiesnelheid liggen allemaal bovengemiddeld hoog. Deze constante kwaliteit zorgt ervoor dat de printer zijn toch al relatief lage prijskaartje binnen een mum van tijd terugverdient.

Terug naar overzicht