Kleurrijke 3D prints met de Da Vinci Color Mini

3D printers zijn doorgaans niet goedkoop. En zeker niet als ze in verschillende kleuren tegelijkertijd kunnen printen. Met de Da Vince Color Mini heeft XYZPrinting nu een 3D printer op de markt gezet die dit toch voor elkaar krijgt. De machine is relatief betaalbaar voor de doorsnee consument en kan 3D printen in miljoenen verschillende kleuren.

Kleurrijke 3D prints met de Da Vinci Color Mini

Goedkope 3D printer van hoge kwaliteit

XYZPrinting staat natuurlijk al langer bekend als gerenommeerde fabrikant van 3D printers. Zo betitelen we de Da Vinci Jr. van het bedrijf als beste 3D printer onder de 250 euro in onze gids voor goedkope 3D printers. En eerder al noemdem we de Da Vinci 1.0 Pro als gebruiksvriendelijke 3D printer voor zowel beginners als gevorderden in onze vergelijkingsgids van de beste 3D printers.

Wat ons betreft kunnen we de Da Vinci Color Mini nu alvast toevoegen aan het rijtje van deze illustere 3D printers. De machine is met een adviesprijs van circa € 1.400 namelijk uiterst betaalbaar te noemen, maar biedt de prijsbewuste consument toch dezelfde kwaliteitsvoordelen als veel industriële 3D printers die vele malen duurder zijn.

3DColorJet techniek voor indrukwekkende kleuren

De Da Vinci Color Mini maakt gebruik van een techniek die XYZPrinting 3DColorjet noemt. Een belangrijke rol in deze technologie spelen drie CMY-kleurcartridges die het printerfilament tijdens het printproces kleuren. In totaal zijn er dankzij 3DColorjet maar liefst 15 miljoen verschillende kleurencombinaties mogelijk voor 3D prints.

Hoewel de techniek niet volledig nieuw is (we zagen hem eerder al bij grotere broer de Da Vinci Color), zijn het kleine formaat en de betaalbaarheid van deze 3D printer dat wel. Geen enkele andere 3D printer biedt 3D prints van dit detailniveau, in zoveel kleuren en tegen een prijskaartje dat zo bescheiden is. Dat is een groot compliment aan de engineers van XYZPrinting.

Kleine 3D prints maken in hoge kwaliteit

Hoe klein de Da Vinci Color Mini precies is? De afmetingen zijn 44,7 x 44,7 x 53,3 cm en het gewicht bedraagt een kleine 25 kilo. De 3D printer werkt met populaire filamentsoorten als PLA en PETG en maakt 3D prints met een maximale grootte van 13 x 13 x 13 cm. De machine blinkt met name uit in het 3D printen van objecten zoals die in het onderstaande filmpje:

XYZPrinting biedt in de vorm van XYZmaker speciale software die naadloos samenwerkt met de Da Vinci Color Mini. Gebruikers kunnen onder meer zelf 3D modellen maken en vervolgens direct de gewenste kleuren en afmetingen instellen. Volgens de fabrikant is deze 3D printer niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor toepassing in de educatieve sector.

Terug naar overzicht