Ultimaker opent deuren in Utrecht

De wereldwijd bekende 3D printer fabrikant Ultimaker opent begin volgend jaar zijn deuren in Utrecht. 3D printing liefhebbers kennen het bedrijf als een van de eerste spelers in de markt en als producent van populaire 3D printers als de Ultimaker 3 en de S5. De nieuwe vestiging van het bedrijf illustreert de opkomst van 3D printen in Nederland.

Ultimaker opent deuren in Utrecht

Huur van grote kantoorruimte

Ultimaker is in 2011 opgericht en was daarmee een pionier in de markt voor 3D printing. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot wereldspeler in de branche en heeft het een reputatie vergaard als een van de meest innovatieve 3D printer fabrikanten. Jaarlijks breidt het bedrijf verder uit met nieuwe vestigingen in uiteenlopende landen zoals Nederland, Singapore en de Verenigde Staten.

Een van de nieuwe vestigingen komt in Utrecht en opent daar in januari 2019 zijn deuren. Het gaat om de huur van circa 3500 vierkante meter kantoorruimte in het nieuwe kantoorpand Creative Valley Utrecht CS. Dit kantoorgebouw is speciaal ontwikkeld voor de huisvesting van creatieve en innovatieve bedrijven en beschikt over tal van hoogwaardige functionaliteiten.

Vestiging in bruisend centrum van Utrecht

Niet alleen de functionaliteiten, maar ook de ligging van Creative Valley Utrecht CS is – zoals de naam al verklapt – bijzonder. Gelegen direct aan het nieuwe Stationsplein en in het bruisende centrum van Utrecht belooft het de ideale plek te worden waar innovators samenkomen voor inspirerende brainstormsessies en technologische concepten.

De opening van de nieuwe vestiging is in dat kader een logische stap, zo laat Ultimaker weten. In een disruptieve sector als 3D printing blijkt de vraag naar creatief talent hoger te zijn dan het aanbod. De werkomgeving die het bedrijf in Creative Valley kan bieden, betekent een extra stimulans in het aantrekken van getalenteerde en hoog opgeleide werknemers.

Hoe verhouden Ultimaker producten zich tot andere 3D printers?

Wat de nieuwe vestiging concreet gaat bijdragen aan de productlijn, valt nog te bezien. Met 3D printers als de Ultimaker S5 en de Ultimaker 3 bezit het bedrijf reeds een zeer sterke marktpositie. Ook de 3D printing software Cura blijkt uitstekend te scoren bij de doelgroep en daarmee is Ultimaker op het gebied van zowel hardware als software sterk vertegenwoordigd.

Hoewel de 3D printers van Ultimaker bekend staan om hun hoge kwaliteit en marktconforme prijs-kwaliteitsverhouding, zijn ze één ding niet: goedkoop. Ben jij op zoek naar een betaalbare 3D printer die het kwaliteitsniveau van de Ultimaker-producten dicht benadert? Vergelijk dan hier goedkope opties of kies voor de kostenbesparing van een zelfbouwpakket.

Terug naar overzicht